2 viikkoa sitten
Työpaikkakohtainen ID-numero: 15081725

Koulutus ja työpaikka: 12 viikon Data Engineer -koulutus ja työpaikka Fujitsulla, Loimualla, Staralla tai Digialla

Lyhyesti

Paikkakunta:
Eri paikkakunnat, Helsinki, Hämeenlinna/Jyväskylä, Tampere
Työsuhteen tyyppi:
Kokoaika
Työn tyyppi:
Rekrytointi
Aloitusajankohta:
15.12.2022

Houkutteleeko ura datan parissa? Yritykset panostavat nyt datan hallintaan ja ymmärrykseen – se vaatii ihmisiä, jotka kykenevät löytämään oikean datan ja pureskelemaan siitä tarvittavan kokonaisuuden. Siksi luontevasti datan pyörteissä luovivat osaajat ovat nyt kuumaa valuuttaa työmarkkinoilla.

Kuvaus

Jos haaveilet uranvaihdosta IT-alalle, nyt on aika toimia: AW Academy kouluttaa 23.1.–14.4.2023 järjestettävällä maksuttomalla intensiivikoulutuksella uusia Data Engineer -osaajia, jotka työllistyvät heti valmistuttuaan Academic Workin kautta Fujitsulle, Loimualle, Staralle tai Digialle. Aiempaa alan kokemusta ei tarvita, vaan motivaatio, oppimiskyky ja halu tehdä kovasti töitä ratkaisevat.

Koulutus järjestetään 23.1.–14.4.2023 ja siihen voi osallistua joko Espoon Keilaniemessä sijaitsevalta kampukseltamme käsin tai virtuaaliluokkahuoneessa. Työpaikka sijaitsee asiakkaasta riippuen joko pääkaupunkiseudulla ja töitä voi tehdä myös osittain etänä. Osallistujalla tulee kuitenkin olla mahdollisuus käydä toimistolla ja erityisesti uran alussa lähityöskentely kannattaa, koska se mahdollistaa matalamman kynnyksen tuen ja vertaisoppimisen.

Hakuaika päättyy 30.10.2022 HUOM: Hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja paikat voivat täyttyä jo ennen viimeistä hakupäivää.

Koulutus ja työpaikka voisivat sopia sinulle, jos sinua kiinnostaa...

 • nykymaailman suuri määrä dataa ja sen hyödyntäminen
 • oppia kokoamaan, järjestelemään ja käsittelemään dataa nykyaikaisilla ohjelmistokehityskäytänteillä ja –teknologioilla
 • auttaa organisaatioita hyödyntämään saatavilla olevaa dataa muuttamalla sen hyödylliseksi tiedoksi
 • kasvaa halutuksi osaajaksi ja avata ovia moniin erilaisiin rooleihin it-alalla

Tarjoamme

 • maksuttoman intensiivikoulutuksen, jossa opiskellaan tehokkaasti ja käytännönläheisesti opettajan johdolla
 • vakituisen työpaikan Academic Workilla ja työllistymisen Fujitsulle, Loimualle, Staralle tai Digialle
 • poikkeuksellisen tehokkaan väylän uudelle uralle ilman aiempaa alan taustaa
 • koulutuksen aikana yht. 3900 € ansionmenetyskorvausta, kolmessa osassa maksettuna

Työtehtävä

AW Academysta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina asiakasyrityksessämme Fujitsulla, Loimualla, Staralla tai Digialla. Käytännössä elät ja hengität arkea asiakasyrityksessä – Academic Work toimii tukena taustalla.

Mitä Data Engineer tekee?

Data Engineer kerää ja yhdistelee dataa eri lähteistä ja jalostaa sen hyödynnettävään muotoon, jotta data-analyytikko pääsee laatimaan raportteja ja visualisointeja, joiden avulla organisaatioiden toiminnasta voidaan tehdä fiksumpaa – oli kyseessä sitten varastotilan optimoiminen, asiakaskokemuksen helpottaminen, hävikin pienentäminen tai liikenneonnettomuuksien ehkäiseminen. Data engineer on siis ennen kaikkea tekninen taituri, joka purkaa datan mahdollisimman käytettävään muotoon, minkä jälkeen data-analyytikko mallintaa käsitellystä datasta organisaation päätöksentekoa tukevia analyyseja.

Voit lukea lisää työtehtävästä AW Academyn sivulla, jonne tämän työpaikkailmoituksen hakulinkki johtaa.

Mitä AW Academyssa opitaan?

Koulutukseen hakeminen ja työllistyminen sen jälkeen ei edellytä aiempaa alan taustaa – opit kaiken tarvittavan AW Academyn 12 viikon intensiivikoulutuksen aikana. 12 viikon intensiivijakson lisäksi sinun tulee varata aikaa myös esiopinnoille ennen intensiivijakson alkua. Esiopintomateriaali jaetaan startti-illassa 15.12.2022.

Nopea oppiminen on mahdollista kiihdytetyn oppimisen ansiosta. Kiihdytetty oppiminen perustuu ennen kaikkea itse tekemällä oppimiseen, yksin ja ryhmässä. Huomattavasti suurin osa ajasta käytetään käytännön harjoitteluun, jotta siirtyminen töihin sujuisi luontevasti.

Koulutuksen aikana opit muun muassa…

 • ymmärtämään liiketoiminnan ja datan välisen yhteyden
 • hahmottamaan, miten ja millaisen datan avulla liiketoimintaongelmia voidaan ratkaista
 • kokoamaan, järjestelemään ja käsittelemään dataa nykyaikaisilla ohjelmistokehityskäytänteillä ja -teknologioilla (SQL & Python)
 • visualisoimaan tietoa analyysin helpottamiseksi, koontinäyttöjen rakentamiseksi ja havaintojen esittämiseksi (PowerBI)
 • ymmärtämään pilvialustojen käytön datan käsittelyssä (Azure & AWS)
 • jäsentämään projektin työvaiheiksi ketteriä menetelmiä hyödyntäen

Etsimällämme henkilöllä on

 • palava halu päästä työskentelemään valtavan datamäärän parissa ja olla osana ratkaisemassa liiketoimintaongelmia sen avulla
 • luja motivaatio ja halu sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen
 • joustava asenne, kärsivällisyyttä, paineensietokykyä sekä rohkeutta heittäytyä haastaviin tilanteisiin – intensiivikoulutus ja uuden uran aloittaminen antavat mutta myös vaativat paljon
 • hyvät vuorovaikutustaidot ja halu tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa
 • sujuva suullinen ja kirjallinen englannin ja suomen kielitaito: olet sujuva ja selkeä viestijä ja tehokas tiedonhakija molemmilla kielillä
 • vähintään 18 vuotta ikää
 • kyky oppia nopeasti – se selviää tekemällä testit, joilla hakuprosessi alkaa!

Huomioithan, että valituille henkilöille voidaan tehdä turvallisuusselvitys tai luottotietojen tarkistus työn luonteesta, asiakasyrityksestä ja projekteista riippuen.

Muuta tietoa

Mitä?

Kokoaikainen 12 viikon intensiivikoulutusohjelma (+ itsenäiset esiopinnot sitä ennen) ja kokoaikainen, vakituinen työpaikka Academic Workin kautta Fujitsulla, Loimualla, Staralla tai Digialla sen jälkeen.

Milloin?

 • Hakuaika 19.9.-30.10.2022. Huomioithan, että hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja valinnat saatetaan tehdä jo ennen haun päättymistä!
 • Startti-ilta 15.12.2022, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut ja josta alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen koulutuksen alkua.
 • Intensiivikoulutus 23.1.–14.4.2023. Opetus järjestetään joka arkipäivä klo 9–17. Lisäksi on varauduttava käyttämään aikaa mm. kertaamiseen myös iltaisin ja viikonloppuisin.
 • Valmistujaiset 14.4.2023
 • Ensimmäinen työpäivä ja vakituisen, kokoaikaisen työsopimuksen alku 17.4.2023

Missä?

 • Koulutuksen sijainti: Virtuaaliluokkahuone tai Espoon Keilaniemi
 • Työskentelyalue: Helsinki (Fortum, Stara, Digia), Tampere (Digia) tai Hämeenlinna/Jyväskylä/etänä (Loimua). Töitä voi useimmiten, asiakkaasta riippuen, tehdä myös ainakin osittain etänä.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä, vastaamme mielellämme osoitteessa: awacademy@academicwork.fi . HUOM! Emme ota sähköpostilla vastaan hakemuksia.

Yrityskuvaus

AW Academy on Suomen ensimmäinen kiihdytettyyn oppimiseen erikoistunut koulutus- ja työllistymisväylä, joka tarjoaa motivoituneille alanvaihtajille tehokkaan tien uudelle uralle osaajapulasta kärsiville aloille. Jokaiselle valmistuneelle taataan vakituinen työpaikka heti koulutuksen jälkeen. Koulutuksesta vastaa Academic Workin sisaryritys Brights.

Academic Workin AW Academy -konseptin löydät Suomen lisäksi Ruotsista, Saksasta, Tanskasta ja Norjasta. Kansainvälisesti konsultteja on valmistunut yhteensä jo yli 3000.

Hae tästä