1 viikko sitten
Työpaikkakohtainen ID-numero: 15088044

Koulutus ja työpaikka: 12 viikon Data Engineer-koulutus ja työpaikka esimerkiksi Fortumilla

Lyhyesti

Paikkakunta:
Espoo, pääkaupunkiseutu
Työsuhteen tyyppi:
Kokoaika
Työn tyyppi:
Rekrytointi
Aloitusajankohta:
3.5.2023
Muut:
täysiaikainen

Houkutteleeko ura datan parissa? Yritykset panostavat nyt datan hallintaan ja ymmärrykseen – se vaatii ihmisiä, jotka kykenevät löytämään oikean datan ja pureskelemaan siitä tarvittavan kokonaisuuden. Siksi luontevasti datan pyörteissä luovivat osaajat ovat nyt kuumaa valuuttaa työmarkkinoilla.

Kuvaus

Parhaiden arvausten aika on ohi. Data-analyysi on kasvanut tiiviisti osaksi kaikkea päätöksentekoa toimialasta riippumatta ja siksi ihmiset, jotka osaavat etsiä, yhdistellä, järjestellä ja visualisoida dataa viedään työmarkkinoilla käsistä.

Järjestämme nyt mahdollisuuden kouluttautua maksuttomalla 12 viikon intensiivikoulutuksella Data Engineer -osaajaksi ilman it-alan aiempaa taustaa. Valmistumisen jälkeen saat vakituisen työpaikan Academic Workilla ja aloitat työt konsulttina Fortumilla tai jollain muulla asiakkaallamme. Uusia asiakasyrityksiä saattaa liittyä haun aikana mukaan - ilmoitamme niistä tällä sivulla!

Koulutus järjestetään 5.6-1.9.2023 ja siihen voi osallistua virtuaaliluokkahuoneessa. Työpaikka sijaitsee pääkaupunkiseudulla.

Hakuaika päättyy 6.3.2023 – aloita hakuprosessi nyt tekemällä testit! HUOM! Hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja paikat voivat täyttyä jo ennen viimeistä hakupäivää.

Koulutus ja työpaikka voisivat sopia sinulle, jos sinua kiinnostaa...

 • oppia kokoamaan, järjestelemään ja käsittelemään dataa
 • auttaa yrityksiä hyödyntämään dataa liiketoiminnassa
 • kasvaa halutuksi Data Engineer -osaajaksi ja avata ovet erilaisiin rooleihin it-alalla
 • työskennellä konsulttina tiiviissä yhteistyössä asiakasyritysten kanssa

Tarjoamme

 • maksuttoman intensiivikoulutuksen, jossa opiskellaan tehokkaasti ja käytännönläheisesti opettajan johdolla
 • vakituisen työpaikan Academic Workin kautta yhdessä asiakasyrityksistämme
 • poikkeuksellisen tehokkaan väylän uudelle uralle ilman aiempaa alan taustaa
 • koulutuksen aikana yht. 3900 € ansionmenetyskorvausta, kolmessa osassa maksettuna

Työtehtävä

Academysta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina Fortumilla tai jollain muulla asiakkaallamme. Käytännössä elät ja hengität arkea asiakasyrityksessä – Academic Work toimii tukena taustalla.

Mitä Data Engineer -osaaja tekee?

Data Engineer kerää ja yhdistelee dataa eri lähteistä ja jalostaa sen hyödynnettävään muotoon, jonka pohjalta pystytään laatimaan raportteja ja visualisointeja.

Academic Work Academyn koulutuksesta valmistuvien dataosaajien tulevien työtehtävien yksityiskohdat riippuvat asiakasyrityksestä ja sen toimialasta. Kaikissa työpaikoissa lähdetään kuitenkin liikkeelle samankaltaisista perustehtävistä. Pääset kokoamaan, järjestelemään ja käsittelemään dataa sekä tekemään yksinkertaista tulkintoja ja visualisoimaan tietoa. Kokemuksen karttuessa työn analyyttinen puoli kasvaa!

Voit lukea lisää työtehtävistä ja työpaikasta ja koulutuksesta koulutussivulla, jonne tämän työpaikkailmoituksen hakulinkki johtaa.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä meistä, hakuprosessista tai koulutuksesta, löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiimme täältä. Mikäli vastausta täältä ei löydy, vastaamme kysymyksiin osoitteessa: academy@academicwork.fi

Mitä Academyssa opitaan?

Koulutukseen hakeminen ja työllistyminen sen jälkeen ei edellytä aiempaa alan taustaa – opit kaiken tarvittavan Academyn 12 viikon intensiivikoulutuksen aikana. 12 viikon intensiivijakson lisäksi sinun tulee varata aikaa myös esiopinnoille ennen intensiivijakson alkua. Esiopintomateriaali jaetaan startti-illassa 3.5.2023.

Nopea oppiminen on mahdollista kiihdytetyn oppimisen ansiosta. Kiihdytetty oppiminen perustuu ennen kaikkea itse tekemällä oppimiseen, yksin ja ryhmässä. Suurin osa ajasta käytetään käytännön harjoitteluun, jotta siirtyminen töihin sujuisi luontevasti.

Koulutuksen aikana opit muun muassa...

 • ymmärtämään liiketoiminnan ja datan välisen yhteyden ja hahmottamaan, miten ja millaisen datan avulla ongelmia voidaan ratkaista
 • hakemaan, muokkaamaan, korjaamaan ja tallentamaan dataa nykyisillä kehitystyökaluilla ja -teknologioilla (SQL & Python)
 • analysoimaan ja visualisoimaan dataa sekä tuottamaan organisaatiolle raportteja ja koontinäyttöjä (Python, PowerBI)
 • ymmärtämään pilvialustojen (Azure, AWS) käytön datan käsittelyssä
 • jäsentämään projektin työvaiheiksi ketteriä menetelmiä hyödyntäen

Etsimällämme henkilöllä on

 • palava halu päästä työskentelemään valtavan datamäärän parissa ja olla osana ratkaisemassa liiketoimintaongelmia sen avulla
 • luja motivaatio ja halu sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen
 • joustava asenne, kärsivällisyyttä, paineensietokykyä sekä rohkeutta heittäytyä haastaviin tilanteisiin – intensiivikoulutus ja uuden uran aloittaminen antavat mutta myös vaativat paljon
 • erinomaiset vuorovaikutustaidot ja halu tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa
 • sujuva suullinen ja kirjallinen suomen ja englannin kielitaito: olet sujuva ja selkeä viestijä ja tehokas tiedonhakija molemmilla kielillä
 • vähintään 18 vuotta ikää
 • kyky oppia nopeasti – se selviää tekemällä testit, joilla hakuprosessi alkaa

Huomioithan, että valituille henkilöille saatetaan tehdä turvallisuusselvitys asiakkaasta tai projektista riippuen.

Muuta tietoa

Mitä?

Kokoaikainen 12 viikon intensiivikoulutusohjelma (+ itsenäiset esiopinnot sitä ennen) ja kokoaikainen, vakituinen työpaikka Academic Workin kautta Fortumilla tai jollain muulla asiakkaallamme sen jälkeen.

Milloin?

 • Hakuaika 23.1.-6.3.2023. Huomioithan, että hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja valinnat saatetaan tehdä jo ennen haun päättymistä!
 • Startti-ilta 3.5.2023, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut (tulevat opiskelu- ja työkaverisi!) ja josta itsenäinen esiopiskelu ennen koulutuksen alkua alkaa.
 • Intensiivikoulutus (12 vko) 5.6.-1.9.2023. Opetusta on jokaisena arkipäivänä 9-17, minkä lisäksi tulee olla valmis kertaamaan vapaa-ajalla. Intensiivikoulutuksen ajan olet oikeutettu 1300 €/kk ansionmenetyskorvaukseen.
 • Valmistujaiset 1.9.2023
 • Töiden aloitus 4.9.2023

Missä?

 • Koulutuksen sijainti: Virtuaaliluokkahuone tai Espoon Keilaniemi
 • Työskentelyalue: Työpaikka sijaitsee pääkaupunkiseudulla

Mikäli sinulla herää kysymyksiä, löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin täältä, ja vastaamme mielellämme osoitteessa: academy@academicwork.fi HUOM! Emme ota sähköpostilla vastaan hakemuksia.

Yrityskuvaus

Academic Work Academy on Suomen ensimmäinen kiihdytettyyn oppimiseen erikoistunut koulutus- ja työllistymisväylä, joka tarjoaa motivoituneille alanvaihtajille tehokkaan tien uudelle uralle osaajapulasta kärsiville aloille. Jokaiselle valmistuneelle taataan vakituinen työpaikka heti koulutuksen jälkeen. Koulutuksen järjestämisestä ja sisällöstä vastaa Academic Workin sisaryritys Brights.

Academic Work Academy -konseptin löydät Suomen lisäksi Ruotsista, Saksasta, Tanskasta ja Norjasta. Kansainvälisesti konsultteja on valmistunut yhteensä jo yli 3500.

Hae tästä